remedii la domiciliu pentru ameliorarea unui nas uscat

includem produse pe care credem că sunt utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link -uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

Când interiorul nasului este uscat, poate fi incomod și uneori dureros, dar o persoană îl poate trata de obicei acasă. Remediile pentru casele pentru un nas uscat includ inhalarea cu abur, folosind un umidificator și folosind spray -uri nazale sau clătiri.

Termenul medical pentru o senzație de uscăciune în pasajele nazale este rinita sicca. Adesea rezultă din răcelii sau alergii.

un nas uscat este în general inofensiv. Cu toate acestea, dacă este lăsat netratat, poate provoca mai multe simptome deranjante, cum ar fi:

Următoarele remedii la domiciliu pot ajuta la prevenirea și ameliorarea simptomelor uscăciunea în nas.

folosind un umidificator

Un mediu umed ajută la menținerea pasajelor nazale umede, care scutește congestia nazală și permite sinusurilor să se scurgă corect.

umidificatoarele pot înlocui umiditatea pierdută din cauza aerului condiționat și a încălzirii centrale în casele și birouri.

În mod ideal, o persoană ar trebui să -și curețe umidificatorul în fiecare zi pentru a preveni creșterea mucegaiului și a bacteriilor, ambele putând fi dăunătoare pentru sănătate.

umiditatea ideală interioară variază de la 30–50 la sută, în funcție de temperatura camerei.

Este important de menționat că nivelurile mai mari de umiditate pot promova creșterea acarienilor de praf și a altor alergeni care pot înrăutăți simptomele.

Un higrometru, care este un dispozitiv care măsoară umiditatea relativă, poate ajuta o persoană să decidă dacă și când să utilizeze un umidificator.

Abur inhalat ion

Persoanele care nu au acces la un umidificator pot obține rezultate similare prin inhalarea aburului de la A:

 • Bowl cu apă fierbinte
 • fierbinte Duș sau baie
 • Sauna

Cu toate acestea, beneficiile inhalării cu abur pot fi doar temporare. Pentru a evita scalarea pielii, asigurați -vă că apa nu se fierbe sau extrem de caldă.

menținând hidratat

Bea prea puțină apă poate usca țesuturile corpului, inclusiv cele din nazal pasaje.

În trecut, autoritățile de sănătate au recomandat să bea 8 pahare de apă pe zi.

Cu toate acestea, cercetarea din 2018 sugerează că cea mai bună modalitate de a rămâne hidratat este pur și simplu să Bea ori de câte ori se simt însetate, cu excepția faptului că se angajează într -un exercițiu deosebit de intens.

spray nazal salin

Spray -uri nazale saline umede pasajele nazale. Acest lucru ajută la îmbunătățirea fluxului de mucus și la eliminarea iritanților, cum ar fi praful, murdăria și polenul înainte de a avea șansa de a provoca inflamație.

Spray -urile nazale saline sunt în general ușoare și sunt disponibile la contor farmacii. Citiți întotdeauna cu atenție ambalajul acestor produse și asigurați-vă că urmați instrucțiunile.

În mod alternativ, o persoană poate face o soluție salină acasă, folosind:

 • Non-iodizat sare, care ar trebui să conțină în mod ideal agenți anti-catacul sau conservanți, deoarece acestea pot irita pasajele nazale
 • Soda de coacere
 • 8 uncii sau 1 cană de apă distilată sau aceeași cantitate de apă de la robinet care a fost fiertă https://produsrecenzie.top/parazitol/ timp de 3-5 minute
 • O sticlă de pulverizare cu o gamă fină mică

pentru a face și a folosi soluția salină (pentru adulți):

 1. Amestecați 3 lingurițe de sare cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu și depozitați amestecul într -un mic recipient etanș.
 2. Adăugați 1 lingură de amestec la apă.
 3. Dacă folosiți apă fiertă, lăsați -o să se răcească complet mai întâi.
 4. Turnați soluția în sticla de pulverizare.
 5. Înclinați capul înainte, respirați încet prin nas, și pulverizați soluția o dată sau de două ori în fiecare nară.

Faceți o soluție nouă și asigurați -vă că sticla de pulverizare este C se aplecă înainte de fiecare utilizare.

irigare nazală

O persoană poate, de asemenea, să arunce ușor soluția salină prin nară folosind o seringă cu bec sau un dispozitiv numit Neti Pot.

Acest lucru poate elimina iritanții și curăța cavitatea nazală, astfel încât să fie mai capabil să absoarbă alte medicamente.

clătirile nazale sunt disponibile pe tejghea. Citiți întotdeauna cu atenție ambalajul și urmați instrucțiunile.

O persoană poate face, de asemenea, o clătire nazală acasă:

 1. Faceți soluția salină descrisă mai sus.
 2. Desenați soluția salină în seringa bulbului sau turnați -o în potul Neti
 3. Înclinați -vă peste o chiuvetă, privind în jos în bazin. Înclinați capul spre stânga, cu obrazul stâng paralel cu chiuveta.
 4. Puneți scotul oalei neti sau seringii chiar în interiorul nărului drept.
 5. Respirația normal prin gură , strângeți ușor sau turnați aproximativ jumătate din soluția salină în nara dreaptă. Soluția ar trebui să curgă din cealaltă nară după câteva secunde.
 6. scuipați orice soluție care se scurge în gură.
 7. Suflați ușor nasul pentru a elimina orice reziduu.
 8. Repetați acest proces folosind nara opusă.
 9. Asigurați -vă că unghiulați capul așa cum este descris pentru a împiedica soluția să curgă în spatele gâtului sau în ochi.

  Faceți o soluție salină proaspătă și asigurați -vă că seringa bulbului sau oala neti este curată înainte de fiecare utilizare.

  Când să vedeți un medic

  Un nas uscat adesea rezultă de multe ori rezultă de la suflarea nasului prea des.

  anumite medicamente, cum ar fi decongestionanții nazali și antihistaminicele, poate provoca sau agrava uscăciunea.

  Rareori, un nas persistent uscat poate semnala un medical mai grav mai serios condiție, cum ar fi:

  • Sindromul Sjogren: Această tulburare imună afectează glandele care secretă lichide, cum ar fi lacrimi și salivă. Acesta face ca ochii și gura să se usuce și poate afecta și nasul și alte părți ale corpului.
  • Rinită atrofică: Această afecțiune face ca mucoasa pasajelor nazale să se micșoreze și să se micșoreze și cruste uscate a forma în interiorul nasului. Complicațiile pot include o pierdere de miros, sângerări și infecții.

  Dacă nasul este sever sau persistent uscat, vezi un doctor.

  este, de asemenea, o idee bună Pentru a solicita îngrijiri medicale dacă un nas uscat însoțește simptome, cum ar fi durerea, toate nasurile frecvente sau semnele de infecție.

  Remediile de casă enumerate în acest articol sunt disponibile pentru achiziție online.

  • Cumpărați pentru umidificatoare.
  • Cumpărați pentru spray nazal salin>
  • Ear, nas și gât

  Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Categories: healthblog