Алергичен ли съм към моето куче?

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

Хората, които са алергични към кучетата, могат да изпитат обрив, кошери или воднисти очи, когато са изложени на кучешка слюнка или кучешки дендер.

В много случаи симптомите на a Алергията към кучетата е лека и човек все още може да може да живее с куче, ако може да управлява симптомите си. Някои домашни средства могат да намалят симптомите. Единственият наистина ефективен начин за премахване на алергиите към кучета е да се избегне излагането на кучета.

В тази статия разглеждаме симптомите на алергични реакции към кучета и начини за управлението им, включително домашни средства и медицински лечения.

Алергичен ли съм към кучетата?

Специфични симптоми и когато те се появят, зависят от тежестта на алергията. Хората, които имат тежки алергични реакции към кучета, могат да изпитат симптоми скоро след експозицията, докато тези с по -незначителни алергии могат да отнемат повече време, за да развият симптоми.

Симптомите включват:

 • Кожа на кожата. обрив, който е червен или се състои от малки, червени, повдигнати неравности, наречени кошери
 • Назално задръстване
 • Ръчен нос и кихане
 • Сърбеж геларекс измама, червен и полиращ очи
 • Кашлица
 • хрипове
 • Стегнатост в гърдите и задух

домашни средства за дома

Ако човек живее с куче, е трудно да се направи околната среда без алерген. Dog Dander (мъртви кожни клетки) могат да се задържат във въздуха дълго време и могат да се придържат към домакински предмети, като завеси, мебели, спално бельо и килими.

Хипоалергенни породи кучета, които се нахвърлят по -малко от други, така че така, така че така, така че така, така че така, така че така, така че така, така че така, така че така, така че така, така че така, така че така, така че така, така че така, така че така, така че така, така че така, така че така, така че така. Може да е по -малко вероятно да причинят алергични реакции. Някои проучвания обаче са установили, че домовете с хипоалергенни породи все още могат да съдържат толкова алергени, колкото домовете с други породи.

Единственият сигурен начин за премахване на алергиите към кучета е чрез избягване на контакт с кучета. Ако обаче човек прекарва време с кучета, следните домашни лекарства могат да им помогнат да управляват симптомите:

 • Използване на разтвор на солен синус изплакване. Изплакнете ноздрите с помощта на смес, изработена от 3 чаени лъжички сол (без йод), 1 чаена лъжичка сода за хляб и 8 унции топла вода. Използвайте капкомер за уши, за да поставите разтвора в ноздра или да закупите устройство за изплакване на синус от аптека или онлайн.
 • Добавки за растения. Приемането на определени растителни добавки, като тези, съдържащи росмаринова киселина, може да намали симптомите на алергия съгласно проучване от 2014 г.
 • Избягвайте докосването на очи или лице след контакт с кучета
 • Измиване на ръце със сапун след контакт с кучета
 • Избягвайте близък контакт с кучета, като прегръдка или целуване на тях
 • Използване на прахосмукачка, предназначена да улавя и съдържа въздушни алергени
 • Почистване на къщата, измиване на постелката седмично и поддържане на къщата подредена
 • Почистване по -често през зимните месеци
 • Ограничаване на кучетата до конкретни стаи или пространства
 • Отглеждане на кучета от спалнята и извън мебелите
 • Кучета за къпане на всеки 1 до 2 седмици
 • Носене на маска и ръкавици за прах по време на почистване или в райони с кучета
 • Четкане и почистване на кучета на открито, когато е възможно

Ако някой обмисля да внесе куче в своя Ho Аз, те трябва да направят тест за алергия или да предприемат пробен период, преди да се ангажират с това.

Медицинско лечение

Има налични без рецепта (OTC) и лекарства, отпускани по лекарско предписание, които могат да бъдат на разположение Помогнете за намаляване или разрешаване на симптомите за хора, които са алергични към кучетата.

OTC лекарства за алергии към кучета включват:

Антихистамини

Антихистаминовите лекарства блокират хистамина, съединение Това помага за иницииране на локални имунни отговори и причинява симптоми на алергия. Популярните OTC марки за дългосрочна експозиция могат да съдържат лоратадин, цетиризинов хидрохлорид или фексофенадин хидрохлорид.

Антихистамините могат да бъдат закупени онлайн или да бъдат получени по рецепта от лекар.

Nasal Decongestants и назален Кортикостероидите

Тези лекарства помагат да се обърне възпалението, причинено от имунните отговори и облекчаване на назалните задръствания. Някои носни кортикостероиди вече са достъпни без рецепта и могат да бъдат закупени онлайн.

Имунотерапия

Алерголог (специалист по диагностициране на алергии) може да лекува тежки или хронични симптоми на алергия, използващ имунотерапия, също така, също така имунотерапия, използвайки имунотерапия, също така имунотерапия, а имунотерапията, както Известен като алергични снимки.

Имунотерапията включва инжектиране на алергени в човек в постепенно увеличаване на количествата. Тези алергични изстрели помагат на човек да изгради толерантност към алергени. Обикновено са необходими няколко сесии за няколко месеца, за да завършите имунотерапията.

Други лечения

Много хора с алергии към домашни любимци също имат астма, а излагането на алергените на PET може да причини астматични епизоди или да се влоши a симптоми на човека. В тези ситуации лекарят може да предпише инхалационни кортикостероиди или бронходилататори, които помагат да се поддържа отворени дихателните пътища.

причини

Кучетата произвеждат различни протеини, които причиняват алергии при някои хора. Най -високите концентрации на тези протеини са в кучешка слюнка, с по -ниски количества, открити в пърхот и урина.

дандер има тенденция да се натрупва върху космените фоликули, така че кучещата коса обикновено носи голям брой алергени.

Ако лекар смята, че човек може да бъде алергичен към кучета, той ще ги насочи към алерголог.

В повечето случаи алергологът ще използва тест за кожата, за да диагностицира алергии.

По време на тест за кожата на кожата алерголог ще постави капчица, съдържаща малко количество кучешки протеини върху кожата. След това те ще направят малко убождане в кожата, което позволява на сместа да влезе в тялото.

Повечето хора, които са алергични към сместа, ще имат отговор в рамките на 15 до 30 минути.

Понякога алергологът ще реши, че индивид, който смята, че е алергичен към кучетата, всъщност реагира на други алергени, които обикновено се намират на кучета или кучешка коса, като прах или прашец.

Извличане

Хората, които са алергични към кучетата, могат да получат облекчение от симптомите, като избягват кучета и места, където има кучета. Many people choose to manage their symptoms by making lifestyle adjustments, such as more frequent housecleaning, but this can be extremely challenging.

OTC medications, such as antihistamines and nasal decongestants, can also help a person reduce or manage Техните симптоми на алергия.

Хората с по -тежки или хронични алергии към кучета трябва да говорят с лекар за лекарства с рецепта и терапии, които могат да помогнат за управление на симптомите.

 • Атопичен дерматит/екзема
 • Ушите, носа и гърлото

Медицински новини днес имат строги насоки за снабдяване и черпят само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents

Categories: blog